Kurkistus moduuliin 2 ja palautelomake

Moduulissa 2 tutustut esimerkkitapaukseen, jota pidettiin toivottomana. Yritykset, jotka palvelevat vain yhtä ryhmää, eivät voi valita itselleen ihannekohderyhmää. Kerron seuraavassa moduulissa huoltoyrityksestä, jolla oli tällainen tilanne. Jo vuosia se oli yrittänyt löytää tehokkaita välineitä pärjätäkseen kovassa kilpailussa.

Kohderyhmäkehittäjä-menetelmä auttoi yritystä löytämään ratkaisun tähän ongelman muutamassa tunnissa. Liikevaihto kasvoi kaksinkertaiseksi eikä siihen tarvittu sen enempää ihmettä kuin erityistä älykkyyttäkään. Piti vain muuttaa näkökulmaa. Ihannekohderyhmän määritteleminen ei sinällään johda hyvään kehitykseen. Tuotteen pitää tarjota kohderyhmälle menestysstrategia, mutta elementit löytyvät kohderyhmästä itsestään.

Näkökulman muuttaminen vaatii harjoittelua. Esimerkit tarjoavat harjoitusta ja auttavat soveltamaan menetelmää omassa yrityksessä. Vaikka ne ovat hyvinkin erilaisia, on perusperiaate aina sama.

Palautelomake

Kiitos kun suoritit Moduuli 1 Kohderyhmäkehittäjä -verkkokurssista. Alta pääset antamaan palautetta moduulista. Palautelomake aukeaa uuteen välilehteen.